Wednesday, 7 April 2010

Pistachio & Almond Biscuits


A quick and simple recipe from the book 1001 Cupcakes, Cookies & other tempting treats by Susanna Tee. Simple but very yummy!

Per leggere la ricetta in Italiano andare al fondo del Post


Ingredients

  • Butter, 225g softened
  • Sugar, 140g
  • Egg yolk, 1 lightly beaten
  • Plain flour, 225g
  • Pinch of salt
  • Ground almonds, 55g
  • Unsalted pistachio nuts, 55g finely chopped

Method

In a large bowl, beat together the butter and sugar until light and fluffy. Add the egg yolk and continue beating. Sift the flour and the salt into the mixture, add the ground almonds and stir until combined. Divide the dough in two, wrap in cling film and chill in the refrigerator for about 30-60 minutes.
Preheat the oven to 180º C.
Unwrap the dough and roll it out between two sheets of baking paper to about 3 mm thick. Sprinkle half the pistachio nuts over each piece of dough and roll lightly with the rolling pin. Cut the biscuits with a pastry cutter, place on the baking sheets and bake for about 10-12 minutes. Let cool down before serving.



Biscotti Mandorle e Pistacchio

Ingredienti


  • Burro, 225g ammorbidito
  • Zucchero, 140g
  • 1 Tuorlo d’uovo, sbattuto leggermente
  • Farina, 225g
  • Un pizzico di sale
  • Mandorle spellate e macinate finemente, 55g
  • Granella di pistacchio (non salati), 55g

Procedimento

Con l’aiuto di uno sbattitore elettrico montare il burro e lo zucchero fino ad ottenere un composto leggero e spumoso (circa 10 minuti). Setacciare la farina e il sale nel burro, aggiungere le mandorle macinate e lavorare fino a che tutti gli ingredienti non siano ben amalgamati. Dividere il composto in due, avvolgere con della pellicola alimentare e trasferire in frigo per 30-60 minuti.
Preriscaldare il forno a 180º C.
Togliere il composto dal frigo, rimuovere la pellicola e stendere con un mattarello tra due fogli di carta da forno fino ad ottenere uno spessore di circa 3mm. Cospargere la granella di pistacchio sulla pasta stesa e premere delicatamente con il mattarello. Tagliare i biscotti con gli stampini che preferite (o un bicchiere) e cuocere per circa 10-12 minuti (su una teglia imburrata o ricoperta di carta da forno). Fare la stessa cosa con l’altra meta’ della pasta. Lasciare raffreddare prima di servire. Il giorno dopo sono ancora piu’ buoni.

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9 comments:

  1. mmmmmmmmmmm..devono essere deliziosi! ciao!

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  2. eh si, parecchio goduriosi!

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  3. Yum! They look deliciously crumbly and nutty! Another one to try. I hope you don't mind my blogging about making your Pesche Dolci - they are wonderful!

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  4. Fantastici,complimenti per tutto!

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  5. sono dei biscotti favolosi... complimenti per il tuo blog..

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  6. Ciao Fabiana, grazie, e complimentissimi anche per il tuo, veramente interessante, ti seguiro!

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  7. I've just discovered your beautiful blog - so many stunning photographs and lovely recipes to try. Looking forward to your next post.

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  8. Wow! This looks very delicious and it makes me hungry. I want to prepare like it this coming weekend. Thank you for sharing this and I've learned new look biscuits. Hope that my family will like it! Keep it up!

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